Gelen Kutusu’nu açtığınızda ne görüyorsunuz?

Mail sayfanızı en son açtığınızda karşılaştığınız mesajlarınız muhtemelen duruyor olmalı. Okuduğunuz e-mailler, çoğunlukla Gelen Kutusu’nda duruyor olmalı.

Eğer e-maillerinizi kontrol etmek istiyorsanız; e-mail sayfanızda bir işlem yapacağınızdan emin olun.

Neden gelen her ‘e-mail’ yerinde duruyor?

E-mail, Gelen Kutusu’nda kalması gereken bir gönderi değil. Her e-mail kontrolünde aynı mesajlar orada durmamalı.
Peki onlar neden hala orada bulunuyor?

Yanıtı basit. Çünkü onları orada siz bıraktınız.

E-mailinizin Gelen Kutusu’nda yer almaması için yalnızca email’inizi açın ve hazır olduğunuzda harekete geçin.
Eğer bir e-mail’e bakıyorsanız, onunla bir şeyler yapın.

Harekete geçin. Dosyalayın. Yanıtlayın. Silin.

Hangi eylemi daha uygun görürseniz onu gerçekleştirin.

E-mail’inize sadece bakmayın

Normalde posta kutunuza gittiğinizde gelen postayı çıkarıp; birkaç tanesini açıp ve sonra da onları geri koymuyorsunuz.
Aynı şekilde bu adımları Gelen Kutusu’nda yapmalısınız. E-mail ile ilgili bir işlem yapmaya hazır olduğunuzda oraya gidin. Mesajı açın, harekete geçin. Yalnızca açıp sonra kapatıp ve öyle bırakmaya karşı kendinize engel olun.

E-mail’inizin Gelen Kutusu’nda kalmadığından emin olmanız için bazı ipuçları:

E-mail’inize göz gezdirmeyin – Yalnızca işlem yapmaya vaktiniz olduğunda Gelen Kutusu’na gidin. E-mail’inize yalnızca göz gezdirip ve onu o şekilde bırakmak; gün içinde üretkenliği sağlayacak bir alışkanlık değil.

Gelen Kutusu, bir ‘Depolama Alanı’ değil – Mesaj bırakmayın, orası dosya kutusu değil. E-mail’lerinizi Gelen Kutusu’ndan çıkarın. Eski e-mail’leri arşivleyin, böylelikle yeni gelenlere kolaylıkla erişebilirsiniz.

Yapılacaklar listesinde yer alan görevler – Gelen Kutusu, yapılacaklar listesi değil. Yapılacakları not ettiğiniz e-mail’lerinizi Gelen Kutusu’ndan çıkarın. E-mail’i dosyalayın ve uygun yapılacaklar listesine ekleyin.

Referans e-mail’leri dosyalayın – Tekrar bulmak isteyeceğiniz önemli e-mail’leri dosyalayın. Eğer mesaj önemli bir doküman içeriyorsa; Evernote’a gönderebilirsiniz.

Silmekten korkmayın – Bazı e-mail’lerin saklanması gerekmiyor. Yalnızca bir e-mail veya spam mail ise silme tuşuna basmaktan korkmayın. Eğer tekrar ihtiyaç duyabileceğiniz bir şeyse o zaman arşivleyebilirsiniz.

E-mail’leri tekrar etmekten kaçının – Spam mail olması durumunda bir sonrakinin Gelen Kutusu’na ulaşmasını engellemek için birkaç saniyenizi ayırın