Günümüzde kamera, cep telefonu kamerası ve objektifleri puanlayarak sıralayan en önemli platformlardan biri olan DxOMark, testlerine bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar telefon kameralarında sadece ana kameraların performanslarını sıralayan platform artık ön kameralar için de sıralama yapmaya başladı.

DxOMark ön kamera testlerine de başladı

Yapılan yeni düzenleme ile artık telefonların ön kamera performansları da ayrıca sıralanıyor. Bu sayede telefon kameraları için iki farklı sıralama ortaya çıktı. Birinci sıralama telefonların ana kameraları göz önüne alınarak yapılırken, ikinci sıralama ise ön kameralara göre yapılıyor.

Elbette yapılan bu değişiklikle beraber ana kamerası iyi olduğu halde ön kameraları aynı performansı gösteremeyen telefonlar yeni sıralamadaki yerlerini kaybetti. Örneğin ana kamera puan sıralamasında dokuzuncu sırada yer alan Google Pixel 3, ön kamera sıralamasında 93 puan ile birinci olurken, ana kamera sıralamasında beşinci olan Samsung Galaxy Note 9, ön kamera sıralamasında 92 puanla ikinci sırada yer alıyor. Benzer şekilde ana kamera sıralamasında birinci olan Huawei Mate 20 Pro, ön kamera sıralamasında yedinci sırada yer alabildi.

Bu değişiklikle beraber kullanıcılar testlerde ön kameraların performanslarını da görebilecekler. DxOMark Selfie adı verilen testler de yine platformda sıralama ile beraber yayınlanmaya başladılar. Bu testlerde ön kameraların da hem video hem fotoğraf performansları ayrı ayrı puanlandırılıyor. Platformun cep telefonu kamera test sonuçlarını internet sitesi üzerinden görebilirsiniz.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU