İzmir'de 2005'te yapılan Universiade'a sponsorluk için yarışan özel şirketler, aynı ilgiyi Erzurum'a göstermedi. Sponsorluğu Düzgün Market üstlendi.

İzmir'de 2005'te yapılan Universiade'a sponsor olmak için akın eden özel şirketler aynı ilgiyi Erzurum'a göstermeyince, destek kamu şirketlerinden geldi. Tek özel sponsor ise Coca Cola ile birlikte Erzurum'un yerel şirketlerinden Düzgün Market ve Doyum Kaynak Suyu oldu. Düzgün Market, Erzurum Kış Oyunları'nın TV yayın sponsorluğunu üstlenirken; Doyum ise resmi içecek sponsorluğunu yapıyor. Erzurum'un yıllardır beklediği Universiade- Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın altın ve gümüş sponsorluklarını Türk Telekom, Avea, THY, Spor Toto, Milli Piyango, PTT, Valilik, Ziraat Bankası gibi kamu ve kamu ortaklı şirketler üstlendi. Organizasyon, büyük özel şirketlerin yerine yerel firmaların sponsorluğunda yürüyor.

ELİMİZ TAŞIN ALTINDA

80 ülkede izlenen oyunların resmi yayın sponsorluğunu üstlenen Düzgün marketler zincirinin sahibi İskender Düzgün, şöyle konuştu: "Oyunlara sponsor olmak çin ilgi gösterilmediği doğru. Bir Erzurumlu olarak bu konuyu sahiplendik ve televizyonlardaki yayınlara sponsor olduk. Bundan sonra bu kent Kış Olimpiyatları'nı üstlenecek.

Biz taşın altına elimizi koyduk."

YÜKÜ KAMU ŞiRKETLERi ALDI

2005'te İzmir'e akın eden firmalar Erzurum'a gelmedi. Erzurum'da sponsorluğu kamu ve kamu ortaklı şirketler ve yerel şirketler üstlendi.

Erzurum sponsorları

Türk Telekom, THY, Avea, Spor Toto, Milli Piyango, PTT, Ziraat Bankası, Coca-Cola, Doyum Kaynak Suyu, Düzgün Market.

İzmir sponsorları

Tansaş, Adidas, Microsoft, İpragaz, Coca-Cola, Symantec, Prontotour, Ülker, Netsis.