Aydın Barosu Lokali"nde düzenlenen ödül törenine Vali Vekili Celal Ulusoy, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Elvan Celep, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK" İl Müdürü Yavuz Poyraz, SGK"nın 25 bin çalışanı ile yaklaşık 70 milyon kişiye sosyal güvenlik hizmeti verdiğini söyledi. 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu"nun halk için çok ciddi anlamda haklar getirdiğine işaret eden Poyraz, “Bu yasanın kısa sürede anlaşılması için 'Yeni Sistem' eğitimi ile ilgili çalışmalarımız Aydın merkez ve ilçelerimizde büyük bir hızla devam ediyor” dedi.
Türkiye'nin mevcut sosyal güvenlik sisteminin sorunları, nüfus yapısındaki beklenen değişimler göz önüne alınarak geniş kapsamlı bir reform yapıldığına dikkat çeken SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, “Sosyal Güvenlik Kurumu, yaklaşık 70 milyon insanımıza sosyal güvenlik hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetin kaliteli, hızlı ve etkin bir şekilde yapılandırılabilmesi ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin bırakılabilmesi, kurum gelirlerinin zamanında ve tam olarak tahsil edilmesine bağlı bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu, 25 bin çalışanı ve hizmet ettiği 70 milyonla, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'nin en önemli kurumu olacaktır. Sosyal güvence kalitesinin geliştirilmesinde, hiç kuşkusuz primi tam ve zamanında ödemenin büyük önemi vardır. Sistemimiz sadece bugünü düşünen ve planlayan bir reform değil, geleceği hedefleyen bir denge reformudur” diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından Aydın"da son yıllarda sigorta primlerini zamanında ve en çok ödeyen 10 kurum olan Ege Giyim AŞ, Gabay Dış Ticaret, Uğur Soğutma AŞ, SÖKTAŞ, Jantsa AŞ, Batı Söke AŞ, Yüksel Seramik, TARİŞ Germencik İncir İşletme ve Depolama, TESCO Kitle Pazarlama ve Kaltun Madencilik AŞ"nin yetkilerine plaketleri Vali Vekili Celal Ulusoy ve protokol üyeleri tarafından verildi. SGK İl Müdürlüğü"nün düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerde ödüllerini Vali Vekili Ulusoy"un elinden aldı.