Sektörde 46"ncı yılını geride bırakan şirket, marina ve duty free"de yurtdışında İtalya, Fransa, Hırvatistan, Amerika gibi ülkelerde devlet ihalelerinde kabul gördü. Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, duty free"de Türkiye"de Habur"dan Sarp sınır kapılarına kadar 30 noktada işletmecilik yaptıklarını ve marinada ise Türkiye"deki 12 marinadan altısını işlettiklerini söyledi. Küresel oyuncu haline gelmek istediklerini vurgulayan Özbey, “Duty free"de İtalya"nın Bologna, Fransa"nın da Lyon şehrinde iki ihaleye, marinada ise Hırvatistan ve ABD"nin Miami şehrinde ihalelere girdik. Bu ihalelere kabul edilmek bile önemli bir başarı” dedi.

Şansımız var

Özbey, 20-25 yıllık anlaşmaları içeren ihalelerde ikinci üçüncü turlara kaldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Duty free"de geçen yıl altı yeni mağaza açtık. 2010"da ise Bodrum Havalimanı ihalesini kazandık. Fransa Lyon Duty Free ihalesi ön yeterlilik için belgelerimiz teslim edildi. Sonucu 30 Ekim"de açıklanacak. Bologna için ise ihaleye katılım için ön yeterliliği geçtik. Bunun da sonucu kasımda belirlenecek. Bizim şansımız var. Marinada da Hırvatistan ve Miami gibi yerlerde ihalelere girdik. Yurtiçinde Yalova Marinası"nı açtık. 2011"de ise Kaş Marina"yı faaliyete alacağız.” Finansal sonuçlarına da değinen Üstün Özbey, “Yılsonu için ise ciro hedefimiz 613.3 milyon lira” dedi.

Bayram turlarına çok talep var

ÜSTÜN Özbey, Kurban Bayramı turlarıyla ilgili şöyle konuştu: “Bu yıl Kurban Bayramı için satışları gelen talep nedeniyle 15 Eylül"de kapatmak zorunda kaldık. Son 3-4 yılın en yoğun Kurban Bayramı tatil talebini aldık. Çin, Hindistan ve Uzakdoğu"ya, yurtiçinde de Bodrum ve Antalya"ya yoğun talep var. Yurtdışına yönelik talep yüzde 100 arttı. Uçaklarda yer bulunsa bu artış yüzde 500"ü de bulur. Ama otellerde yer çok, uçacak uçak yok.”

Hanife BAŞ / Hürriyet