Söke ilçesine bağlı Karacahayıt Köyü Muhtarı Ahmet Ateş, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile köyde tüm bitkileri üretime dönüştürmek için çeşitli projeler yürüttüklerini bildirdi.
Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki elme fidanı yetiştiriciliğine bağlı olarak elma bahçeleri oluşturduklarını belirtti.
SDÜ ile yürüttükleri bu çalışmada önemli mesafe aldıklarını ifade eden Ateş, 80 dekarlık araziye 20 bin elma fidanı diktiklerini söyledi.
Ateş, şunları kaydetti:
''Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Söke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın destekleri ile jojoba üretimine başlandık. 250 jojoba fidanı diktik. Bunun yanında bin adet de jojoba tohumunu çimlenmesi için torbaladık. Dut ağaçlarını aşılama projesi başlattık. Köyümüzde yaklaşık bin adet olan dut ağaçlarına karadut ve ahududu aşılıyoruz. Karadut meyvesinin suyu çok seviliyor. Köyümüzde önemli miktarda dut ağacı var. Bu projede de bize SDÜ destek veriyor. Önümüzdeki yıllarda dut ağaçlarından da önemli ekonomik gelir elde etmeyi düşünüyoruz. Bu üç proje köyümüzün kaderini değiştirecek. SDÜ, Karacahayıt köyü için çok önemli. Önümüzdeki yıllarda daha farklı projeleri de hayata geçirmek istiyoruz. Karacahayıt Köyü artık elma ve jojoba'nın yanı sıra karadutu ile de anılacak. Köyümüzde markalaşmak da istiyoruz.''