Adana'da, babası öldüğü için temizlik işlerine giden annesine destek olmak amacıyla çalışmaya başladığı bir marketin et reyonunda yaklaşık 10 yıl önce kıyma makinesine kaptırdığı sol kolunu dirseğine kadar kaybeden Esragül Taşçı'nın (32) sıkıntılı geçen yaşamı, bu talihsiz olaydan sonra pozitif yönde değişmeye başladı.

Kolunu kaybettiği için açtığı tazminat davası sürerken, iş yeri yetkilileriyle vardığı anlaşma üzerine bir daire sahibi olan Esragül Taşçı'ya, çıktığı televizyon programında gören hayırsever bir iş adamı, protez kol taktırdı.

Yaşadığı iş kazası sonucu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 700 TL iş görmezlik maaşı bağlanan genç kadın, yine başına gelen olayları anlattığı televizyon programında kendisini izleyen bir güvenlik firmasının yetkilisi tarafından işe alındı.

Sekreter olarak başladığı işte bölge yetkilisi pozisyonuna yükselen genç kadın, bu sürede tanıştığı kuaför Gökhan Taşçı ile yaşamını birleştirerek dünyaevine girdi.

KOLUNU KAYBEDİNCE YAŞAMI DEĞİŞTİ

Şimdi mutlu bir evliliği ve 1 çocuğu olan genç kadın, sürekli sıkıntı içinde geçirtiği günlerini unutmaya çalışırken, anne ve babasının kendisine verdiği “Gülmez” ismini de değiştirmeye karar verdi.

Adana 4. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak ismini Esragül olarak değiştiren genç kadın, şöyle konuştu:
“Olaydan önce annem ve ben kardeşlerimize bakıp evimizi geçindirmek için temizlik işleri yapıyorduk. Babam öldüğü için ayakta kalmak zorundaydık. Ancak bu talihsiz olay başıma geldi. Kazadan sonraki ilk günlerde bu olay nedeniyle psikolojim tamamen bozulmuştu. Tek kolla yaşamanın çok zor olacağını ve aileme katkıda bulunamayacağımı düşünüyordum. Ancak daha sonra hayırsever bir iş adamı ve şimdi görev yaptığım güvenlik firmasının yetkilisinin sayesinde yaşamım pozitif yönde değişti. Kolumun kopmasının ardından yaşamımın bu yönde değişebileceği hiç aklıma gelmezdi.”