Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Tuğluk ve avukatı katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Tuğluk hakkında müzekkere yazılan TBMM Başkanlığının mahkemeye cevap gönderdiğini bildirdi. Şatır, cevapta, Tuğluk'un sekreterinin almaktan imtina etmesi nedeniyle yazının teslim edilemediğini, bununla ilgili tutanağın da mahkemeye gönderildiğini açıkladı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki celse, Tuğluk'un 22 Mart 2007'de Van'da yaptığı iddia edilen konuşmayla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine müzekkere yazarak, konuya ilişkin tutanak düzenlenip düzenlenmediğini, soruşturma açılıp açılmadığını sormuştu.

Mahkeme Başkanı Şatır, müzekkere uyarınca Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinden gönderilen cevapta, 2007/273-302 sayılı ''durma kararı'' suretinin gönderildiğini bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinden, ''durma kararı'' ile ilgili dava dosyasının incelenmek üzere istenilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinin dosyasının incelenmek üzere istenilmesini, Tuğluk'un savunmasının alınıp alınmaması hususunun bu dosyanın incelenmesinden sonra karara bağlanmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ile Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın, talimatla ifadelerinin alınması için polis zoruyla mahkemeye getirilmesine karar verdi.

Ahmet Türk'e yeni bir yazı yazılması ve kendisinin mahkemeye yeniden davet edilmesine karar verildi./HT