Tanık kız kardeşlerden zıt ifadeler

ADANA"da aynı kızı sevdikleri iddiasıyla 31 yaşındaki Ergin Batmaz"ı bıçaklayarak öldürmekle suçlanan 42 yaşındaki Osman Ekiz"in yargılandığı duruşmada Ekiz'in nişanlısı ile müstakbel baldızı farklı ifadeleriyle şaşırttı.

Bar işleten Osman Ekiz, 30 Mayıs"ta Reşatbey Mahallesi"nde Ergin Batmaz"ı bıçaklayarak öldürdü. Ekiz, nişanlısı olan ve evlilik hazırlığı yaptığı İngilizce öğretmeni E.S."yi rahatsız ettiğini öğrendiği, onun eski sevgilisi Ergin Batmaz"ı bıçakla öldürdü.

Tutuklanan Ekiz hakkında Adana 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde "kasten adam öldürmek" suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün hakim karşısına çıkan Osman Ekiz, “Ben kendimi savundum. Ergin Batmaz, nişanlım E.S."nin kız kardeşi E.S. ile arkadaşlık yapıyordu. Benim bu ilişkiye karşı çıktığımı düşünerek birkaç kez bana hakaret etti. Daha sonra işyerimi kurşunlattı. Ardından yolumu kesip şikayetçi olmamamı istedi. Bu sırada olay meydana geldi” dedi.

Tanık olarak dinlenen E.S. müstakbel eniştesinin 10 yıl önce kendisiyle evlenmek istediğini öne sürerek, “Sanık 10 yıl önce benimle evlenmek istemiş, ailem vermemişti. Daha sonra ablamla birlikte olmaya başladı” dedi.

Öğretmen E.S. de, kız kardeşini yalanlayıp, “Osman Ekiz ile 5 yıl önce çıkmaya başladık. Osman kız kardeşimi istetmedi. Osman benimle bir meseleyi konuşmak amacıyla evimize gelmişti. Kardeşim bu sırada Osman"a tepki gösterip küfür etti. Daha sonra kardeşim Ergin Batmaz"ı telefonla arayıp çağırmış. Ergin, sanığın işyerine giderek tehdit etti. Olay günü de kavga etmişler” diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların da dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

DHA