Diyarbakır'da, geçen yıl bir kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada silahla vurularak şehit edilen polis memuru ağabeyi Özkan Yiğen'in intikamını almak isteyen polis memuru Özgür Yiğen, 'mağdur' sıfatıyla katıldığı duruşmada beylik tabancasıyla sanıkları öldürmek istedi. Tabancasını sanıklara doğrultan Yiğen'i, görevli jandarma ve polis memurları etkisiz hale getirdi. Yiğen gözaltına alındı.

Diyarbakır'da geçen yıl 28 Ağustos'ta iki taraf arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken silahla vurularak ağır yaralanan, daha sonra tedavi gördüğü hastanede şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Özkan Yiğen'i öldürmekle suçlanan tutuklu sanıklar Salih Tanrıverdi, Ramazan Tanrıverdi, Mehmet Emin Tanrıverdi, Murat Tanrıverdi, Aziz Tanrıverdi ve Muhuttin Tanrıverdi'nin yargılanmasına başlandı.

'HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM, O..ÇOCUKLARI'


Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ve avukatlarının yanı sıra, şehit edilen polis memurunun kardeşi Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Özgür Yiğen de 'mağdur' sıfatıyla katıldı. Sivil kıyafetli Özgür Yiğen, kimlik tespitinin yapılacağı sırada belinden çıkardığı tabancasının namlusuna mermi sürerek, sanıklara doğrulttu. Duruşma salonunda bulunan jandarma ve polis memurlarının müdahalesi üzerine, Yiğen ile görevliler arasında başlayan boğuşma adliye koridorlarına taştı. Sanıklara ve yakınlarına 'Hepinizi öldüreceğim. O… çocukları' diye bağıran ve küfürler eden Yiğen, uzun uğraşlar sonucu etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

KİMLİĞİNİ GÖSTERİP ADLİYEYE SİLAHIYLA GİRMİŞ

Daha önce ağabeyle birlikte Diyarbakır'da görev yaptığı belirlenen Yiğen'in, sivil kıyafetle geldiği adliye girişinde, görevli polis memurlarına polis kimliğini göstererek x-ray cihazından silahıyla birlikte rahatlıkla geçtiği belirtildi. Öte yandan, Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 7 Ocak'ta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak, adliye binası içerisinde, dışında ve duruşma salonu çevresinde gerekli ve yeterli önlemlerin alınması için talepte bulunduğu ortaya çıktı.

Duruşmanın ardından Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Özgür Yiğen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, olayın yaşandığı sırada duruşma salonunda bulunan 5 avukatın da suç duyurusunda bulunacakları belirtildi.