En çarpıcı isimler ise Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanlığı'na atanan Org. Nusret Taşdeler ile eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız
Davanın önceki duruşmasında sanık Albay Dursun Çiçek, "Belge gerçektir altında imzalar ve paraflar vardır" sözleriyle üstlerini işaret etmişti. Genelkurmay ise 13 sayfalık andıç raporunda, "Sitelerde maksadı aşan haberler varsa sorumlusu sitelerin yöneticisidir" görüşüyle 'Sorumlu Albay Çiçek' demişti.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri"ne ilişkin davanın iddianamesini hazırlayan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın 22 sanık hakkında yakalama emri çıkarılması konusundaki talebine ilişkin incelemesini tamamladı.
 
Ege Ordu Komutanı'yken 30 Ağustos 2011'de düzenlenen YAŞ toplantısı sonrası emekli olan Org. Saldıray Berk'in yerine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanlığı'na atanan Org. Nusret Taşdeler hakkında 'İnternet Andıcı' davası kapsamında yakalama kararı çıkartıldı.
 
Mahkeme heyeti, YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atanan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz, İsmail Hakkı Pekin, tümgeneraller Hıfzı Çubuklu, Mustafa Bakıcı, Tuğamiral Alaettin Sevim, Albay Sedat Özüer, emekli Albay Fuat Selvi, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu, Mehmet Bülent Sarıkahya ile Ziya İlker Göktaş hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.
 
İLK DURUŞMA 12 EYLÜL'DE
 
Heyet, davanın, aynı mahkemede görülen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası ile birleştirilmesine de hükmetti. Davanın ilk duruşması 12 Eylül'de yapılacak.
 
Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianamede, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312/1. maddesinde "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir" hükmünün yer aldığı belirtilerek, sanıklar hakkında soruşturmanın 2 yılı aşkın bir süredir devam ettiği ve toplanan delillerin bir bütün olarak değerlendirilmesi durumunda sanıkların TCK'nın 312. maddesindeki suçu işlediklerinin anlaşıldığı ifade edilmişti.
 
İddianamede, şüphelilerin eyleminin Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 100/3. maddesinde sayılan suçlardan olması, bu nedenle CMK'nın 100/2. maddesi uyarınca tutuklanma nedeninin var sayılması ve eylemin kanunda öngörülen muhtemel cezası dikkate alınarak sanıklar hakkında tutuklanmalarına karar verilmesi amacıyla yakalama kararı çıkartılması istenmişti.
 
GENELKURMAY: SORUMLU 'ÇİÇEK'
 
Hükümet aleyhine kara propoganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından hazırlandığı iddia edilen 'İnternet Andıcı' iddianamesini mahkeme geçen hafta kabul etmişti.
 
Geçen haftaki duruşmada konuşan Albay Dursun Çiçek'in "Belge gerçektir altında imzalar ve paraflar vardır" sözleri uzun süre gündemi meşgul etmişti. İddianamede Genelkurmay tarafından kurulan internet siteleri ile hükümet aleyhine propoganda yapıldığı ve bazı internet sitelerinin sağcı, solcu, radikal islamcı şeklinde fişlendiği belirtiliyor. Genelkurmay raporunda ise, sitelerde maksadı aşan haberler varsa sorumlusu sitelerin yöneticisidir görüşü dile getirilmişti.
 
TSK: Andıcı Çiçek yaptı
 
'İnternet andıcı' soruşturması Genelkurmay Başkanlığı'yla Ergenekon davasında tutuklu Albay Dursun Çiçek'i karşı karşıya getirmişti. Özel yetkili savcılığın sorusu üzerine Genelkurmay Başkanlığı 13 sayfalık raporla birlikte gönderdiği yanıtında 'kara propaganda yapan' internet sitelerini, Dursun Çiçek'in yaptığını bildirmişti. Raporda ayrıca 42 internet sitesinin amacı dışında kullanılması durumunda sorumluluğun bu siteyi kullananlara ait olduğu ifade edildi. 'İnternet andıcı'nın hazırlandığı dönemde Bilgi Destek Daire Başkanı olan Dursun Çiçek ise Savcı Kansız'a verdiği ifadede Genelkurmay'ın açıklamasını kabul etmeyerek, her işin emir komuta zinciri dahilinde yapıldığını söyledi. Çiçek, sanığı olduğu 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' davasının 4. duruşmasında da bu konuya ilişkin soruları cevaplandırmıştı. Bu sitelerin Genelkurmay tarafından kurdurulduğunu belirten Çiçek,"Her şey emir komuta zinciri altında yapıldı" demişti.
 
yenişafak