İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki taleplerin alındığı duruşmada konuşan Çiçek, internet andıcıyla ilgili gündeme gelen iddiaların 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile düzenlendiğini belirterek, internet sitelerine içerik, yer ve erişim sağlayıcısının temel sorumluluğu olduğunu söyledi.
 
Çiçek, kendisinin de görev yaptığı Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesinde yer alan 10 internet sitesinin içerik ve yer sağlayıcısının Genelkurmay Başkanlığı olduğunu, erişimin ise Milli Savunma Bakanlığının ihalesiyle Ortadoğu bilişim şirketinin yaptığını kaydetti.
 
Bu internet sitelerindeki güncel haberlerin tamamımın diğer sitelerden alındığını ifade eden Çiçek, Taraf Gazetesinde haber çıkmasının ardından emniyetin bu siteleri tespit ederek gazeteye gönderdiğini iddia etti.
 
Dava konusu sitelerde hükümeti devirmeye teşebbüs suçunun yer aldığının iddia edildiğini belirten Çiçek, ''Elimizde ağaçtan kılıç var. Adam öldürmeye teşebbüsten yargılanıyoruz. Kağıt kılıçtan adam öldürülür mü? İnternette öldürmeye teşebbüs olur mu?'' dedi.
 
Çiçek, 2004'te Bilgi Destek Dairesindeki görevine geldiğinde 9 site olduğunu, 5 yıl içinde bunu 10'a çıkardığını belirterek, ''Bu siteler bir şubeye verilmiş. Devlet kaynak veriyor, personel görevlendiriyor, sitelerin daha çok Mehmetçiğe ulaşması için. Deniz Kuvvetleri niteliklerime baktı, beni tayin etti. Son 3 yıl tayin istedim, verilmedi. 5 yılda çalışmalarımdan dolayı tam sicil aldım. Bu siteler 1999'dan beri emir yetki içerisinde kurulmuştur. Ben kendim kurmadım ki bunları'' diye konuştu.
 
MAHKEME BAŞKANININ UYARILARI
 
Bu sırada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Çiçek'i uyararak, ''Mahkeme yargılama yapan bir mahkeme. Sorgular mahiyette beyanda bulunmayın'' dedi.
 
İddia edildiği gibi 42-55 sitenin olmadığını ifade eden Çiçek, emniyetin ek isimleri site ismi olarak yazdığını söyledi.
 
Bir uzman çavuşun hatasının tüm TSK'ya yöneltilerek aleyhte yayımlar yapıldığını, dava konusu sitelerde Mehmetçiklere yönelik aleyhte yapılan bu tür haberleri düzeltici yayımlara yer verdiklerini dile getiren Çiçek, yine sitelerde silahlı kuvvetlere yönelik Türkiye'de, dünyada neler olduğuna yer verdiklerini anlattı.
 
Yine Atatürk'ün korunmasına yönelik suçlar kapsamında aleyhte yayın yapan 5 siteyi tespit ederek adli müşavirliğe bildirdiklerini dile getiren Çiçek'in bağırarak ''Bunları takip etmek, daha fazla okura ulaşmasını sağlamak milliyetçilik, vatanseverlik değil midir?'' sözleri üzerine Başkan Özese, sakin olması konusunda Çiçek'e uyarıda bulundu.
 
Çiçek'in de ''Geçin yerime siz sakin olun'' sözlerine Özese, ''Ne olursa olsun sakin olun'' dedi.
 
İddialara göre Genelkurmay Başkanlığının örgüt olarak gösterildiğini savunan Çiçek, ''Yargılayın. Gücünüz yetiyorsa'' diye konuştu. 
 
Çiçek'in konuşmasında ''Gücünüz yetmiyor'' şeklindeki sözlerinin savunmayı aştığını ifade eden Özese, bunların savunmayla alakası olmadığını kaydetti.
 
Çiçek, talepleriyle ilgili bugüne kadar gerekli cevaplar gelmediğini ifade ederek, ''İhbarların geldiği CD'lerin zarflarını istedim. Üçüncü zarf daha yeni geldi. Ancak bakın bu zarfa CD sığmıyor. Bunların araştırılmasını istiyorum'' dedi. 
 
Taleplerin alınmasıyla devam edilen duruşmaya öğle arası verildi. (AA)