Ünlü yazar Dursun Akçam, ölümünün 7. yılında Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi"nde gerçekleştirilen anma etkinliğine konuşmacı olarak Dursun Akçam"ın büyük oğlu Dr. Alper Akçam katılırken, ayrıca belgesel gösterimi de yapıldı.
Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında İbramaki Sanat Galerisi"nde gerçekleştirilen “Ölümünün 7. yılında Dursun Akçam” isimli anma etkinliğine çok sayıda sanatsever katıldı. Prof. Dr. Oğuz Makal"ın yönetmenliğini yaptığı “Kafdağı"nın ardındaki Akçam ölümünün 7. yılında aramızda” isimli belgeselin gösterimi yapıldı. Belgesel gösterimin ardından Dursun Akçam'ın büyük oğlu yazar Dr. Alper Akçam bir konuşma yaptı. Babasının eserlerini ve hayat hikayesini anlatan oğul Akçam, 10 yıldır edebiyatla uğraştığını ve kendisinin de babası gibi edebiyatçı olduğunu söyledi. Babası Dursun Akçam"ın edebiyatımızda önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Alper Akçam babasının ömrünün çoğu zamanını Kuşadası"nda geçirdiğini ve Kuşadası"nı çok sevdiğini kaydederek, “Babam Dursun Akçam"ın gönlünde Kuşadası"ndaki evinin ve çevresinin ayrı bulunmaktaydı. Babam hiç yabancılık çekmeden buralarda yaşadı. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen Kuşadalıların babamı büyük bir duyarlılık göstererek anması bizleri son derece mutlu etmiş ve duygulanmıştır. Böyle bir anma etkinliği gerçekleştirdiği için Sayın Belediye Başkanı M. Esat Altungün"e teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ve anma etkinliğinin ardından Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Leziz Uyanık, Başkan Altungün adına Alper Akçam"a teşekkür çiçeği verdi.