ADANA'da dün akşam otobüs durağında bulunup etkisiz hale getirilen 2.5 kilogram C-4 plastik patlayıcıyı durağa bırakan kişi ya da kişiler, güvenlik kamerası görüntülerinden belirlenmeye çalışılıyor.

Otobüs durağında 2 kilo C-4 patlayıcı

Hurmalı Mahallesi Bakımyurdu Caddesi Erciyes Kavşağı'ndaki belediye otobüs durağında şüpheli poşet gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Durağa gelen polis ekipleri, poşette bomba olabileceği ihtimali üzerine, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. Çağrılan bomba imha ekipleri yaptıkları ön incelemede, poşette cep telefonu düzenekli plastik patlayıcı olduğunu saptadı. Uzaktan kumandalı bomba imha robotu ile yapılan müdahale sonucu plastik patlayıcı madde, cep telefonlu düzenekten ayrıldı. Daha sonra düzenek imha edildi. İkinci bir bomba olasılığına karşı polis köpekleri de olay yerine getirilerek araştırma yapıldı.

Başka bir patlayıcıya rastlanmazken, patlatılmadan düzeneği imha edilen ve 2.5 kilogram olduğu anlaşılan C-4 patlayıcı madde ile düzenek parçaları incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÜVENLİK KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR

Polis ekiplerinin, patlayıcı maddenin bulunduğu durağa yakın işyerlerinin güvenlik kameralarının kayıtlarını toplayarak patlayıcı bırakan bombacıyı belirlemeye çalıştığı belirtildi. Polis yetkilileri, patlayıcının büyük olasılıkla terör örgütü PKK tarafından bırakılmış olabileceğini belirterek, "Şu anda patlayıcının bulunduğu yere yakın işyerlerindeki güvenlik kamera kayıtlarını topluyoruz. Görüntüleri inceleyerek içinde patlayıcı olan poşeti durağa koyan kişiyi bulmaya çalışacağız" dedi.