Genç yönetmen Neslihan Kültür'ün yönettiği, baş rollerini Oğuz Oktay, Müzeyyen Durgun ve Zafer Öncül'ün paylaştığı ''Durak'' adlı sinema filminin çekimleri, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde başladı.

Yönetmen Neslihan Kültür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmi önce İstanbul'da çekmeyi düşündüğünü, ancak bir tanıdığının vasıtasıyla Gelibolu'yu gördüğünü ve burada çekmeye karar verdiğini söyledi.

İlçenin dokusu ve mimari yapısının senaryo için çok uygun olduğunu belirten Kültür, film ekibi ile çekimlerin Gelibolu'da yapılmasına karar verdiklerini bildirdi.

Kültür, toplumun kültürel çarpıklıkları ve yabancılaştırılmış hayatlarının konu edildiği filmde, köşede kalmış ve sıkıştırılmış hayatları bir araya getirmeyi amaçladığını kaydetti. Kültür, Gelibolu Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve devlet hastanesinin desteğiyle filmin çekimlerine başladıklarını ifade etti.

Filmin 4 ana karakter üzerinde durduğunu anlatan Kültür, Gelibolu'daki çekimleri hava şartlarının uygun olması halinde 3 günde tamamlamayı planladığını kaydetti.

Kültür, ''Daha önce de 'Tavan Arası' isimli bir film çektim. Bu filmim, 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde özel gösterime girdi'' dedi.

Bu arada ilçenin Pazar yeri mevkisindeki minibüs durağında başlayan çekimlerde, bir kadının kanlar içerisinde yattığını gören ve film çekiminden haberdar olmayan bazı vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. Çekimde polisleri, ambulansı ve yerde yatan kadını gören bazı vatandaşlar korkarak, film setinden uzaklaştı. Bazıları da bunun bir film çekimi olduğunu öğrenince rahatlayıp, çekimleri izledi.