Yeşildere Mahallesi 1176 Sokak üzerinde devriye görevi yapan motosikletli Yunus timi, dün saat 15.40 sıralarında şüpheli gördükleri 07 CGH 84 plakalı motosiklet üzerinde bulunan 2 kişiye "Dur" uyarısında bulundu.

Önleyici Hizletler Şube Müdürlüğü bünyesinde görevi olan iki kişilik Yunus timinin uyarısına aldırmayan motosikletteki iki genç, kaçmaya devam etti. Uzun süren kovalamaca sonunda motosikleti kullanan 18 yaşındaki Çağdaş Gemik, arkasında oturan ve soyadı öğrenilemeyen Halil'i indirerek kaçmaya sürdürdü. Bunun üzerine tekrar "Dur" uyarısında bulunan polislerden M.E., motosiklet durmayınca bir el havaya ateş etti. İddiaya göre bu sırada motosikletin arkasından düşen polis memurunun ikinci kez ateş alan tabancasından çıkan kurşun, Çağdaş Gemik'in çene altından girerek ölümüne neden oldu. Olayla ilgili polis memuru M.E. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

OTELLERDE ANİMATÖRLÜK YAPIYORDU

Erzincan'dan Antalya'ya göç eden Sevgi ve Haşim Gemik çiftinin çocukları olan Çağdaş Gemik için, bugün öğle saatlerinde Kızılarık Mahallesi'ndeki cemevinde tören yapıldı. İlköğretim mezunu olan ve tezgahtarlık yapan Çağdaş Gemik'in, otellerdeki animasyon gösterilerinde folklor ekibinde görev aldığı da belirtildi.

İnşaat işçiliği yapan baba Haşim Gemik, oğlunun cemivende yapılan cenaze töreninde sinir krizleri geçirdi.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, olayda kasıt olmadığını, kontrol sırasında gencin "dur" ihtarına uymaması nedeniyle vurularak öldüğünü belirtti. Arslan yaptığı yazılı açıklamada, ateş eden polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını kaydetti.

MİLLİYET