"Michelin Rehberi"nin 100. sayısının yayımlanması dolayısıyla Paris'teki tarihi Orsay Müzesinde ünlü aşçıların ve gurmelerin katılımıyla tören düzenlendi.

Paris'teki gazetecilerin de yoğun ilgili gösterdiği törende Robuchon, dünyaca ünlü Türk mutfağının Fransa'da yeterli derecede bilinmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

Dünyanın en turistik kenti Paris'te gastronomik bir Türk restoranının bulunmamasından yakınan ünlü aşçı, damak tadına düşkün Fransızların, ünlü Türk aşçılarının Türk mutfağını daha iyi tanıtmalarından büyük memnuniyet duyacağını kaydetti. Robuchon, "Türk mutfağı Fransa'da yeteri kadar iyi temsil edilmiyor" dedi.

Fransa'da "aşçıların aşçısı" olarak bilinen Robuchon'un Paris'in dışında, Las Vegas, Londra, New York, Tokyo, Hong Kong ve Monaco gibi kentlerde kendi adıyla açtığı restoranları bulunuyor.

Michelin Rehberine göre, açtığı restoranlarda şu ana kadar 17 yıldız toplayan Robuchon, bu alanda dünyanın en başarılı aşçısı olarak tanınıyor.

Michelin'ın bağımsız uzmanları, haber vermeden yaptıkları ziyaretlerde ülkelerdeki en iyi restoranları belirliyor.

En iyi restoranlara bir ile üç yıldız arasında puan veren mutfak uzmanları, daha sonra yaptıkları teftişlerde bu yıldızları geri alabiliyor ya da sayısını artırabiliyor.

Fransız baş aşçılar için en büyük hedef, Michelin yıldızlı bir restoranı çalıştırabilmek.

GAZETEPORT