Hatay'da, kültür mirasına sahip çıkmak ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Hıristiyan aleminin önemli sembollerinden biri sayılan St. Pierre Kilisesi restore edilecek.
Antakya'ya bağlı Küçükdalyan Beldesi'nde bulunan, doğal bir mağara iken eklemelerle kiliseye dönüştürülen St. Pierre'nin, eski tarihi dokusu içerisinde önemine uygun bir çevre düzenlemesine kavuşması ve inanç turizminin gelişmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

İhalesi 27 Temmuzda yapılan projenin tamamlanmasıyla birlikte, tarihi ve kültürel anlamda sayısız değerlere sahip Hatay'ın turizm alanında önemli bir merkez olması bekleniyor.

Restorasyon çalışmaları kapsamında, kilisenin mağaraya giriş tonozu üzerindeki su ve nem sorunları ve statik problemleri çözülecek, mağara içi ve civarında gerekli güvenlik kamera sistemi kurulacak, mevcut giriş ünitelerinin ve kilise civarı taş duvarların tamiratları gerçekleştirilecek.

Çevre düzenleme projesi ile de alana giriş-çıkış yolu, ana yol, otopark yolu ve otopark alanı doğal taş ile kaplanacak. Ahşap satış üniteleri ve oturma bankları yapılacak, toplanma alanı ve seyir terası yapılacak, yeni yapılacak karşılama ünitesi içerisinde; sinevizyon merkezi, bilet satış, kafeterya, hediyelik eşya, idari birimler, servis üniteleri, mutfak gibi bölümler yer alacak, alanda gerekli tüm peyzaj, aydınlatma ve çevre düzenleme çalışmaları yapılacak.
Ödenekleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak olan ve 2 milyon 360 bin liraya mal olacak restorasyonun önümüzdeki yıl eylül ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.