Üçüncü dönem başbakanlık koltuğunda oturan Berlusconi, kamuoyu yoklamalarının, ABD Başkanı Barack Obama'dan bile daha popüler olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Dün Napoli'de 1 Mayıs kutlamalarına katılan Berlusconi gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyu yoklamalarına popülaritesinin yüzde 75 oranında olduğunu ifade etti.

Berlusconi, "Anketler, Obama'nın yüzde 59 aldığını gösteriyor. Yüzde 60 sınırını aşan tek lider (Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacıo) Lula. Destek oranı yüzde 64. Bana olan destek ise en üst düzeyde" dedi.

Kendisini İtalyan siyasetinin "peygamberi" ilan eden 72 yaşındaki Berlusconi, daha önce kendisine istifa çağrısında bulunan protestoculara hitaben, sadece Napolyon'un kendisinden daha popüler olduğunu söylemişti. Bu arada siyasi yorumcular, ekonomik krize rağmen Berlusconi'ye olan desteğin, iddia ettiği kadar yüksek olmasa bile, İtalyan siyaseti için oldukça tatmin edici olduğunu ifade ediyor.

Geçtiğimiz ay sol kanattaki La Repubblica gazetesinde yayınlanan ankette, muhafazakar Berlusconi'ye ülke içindeki desteğin yüzde 56 olduğu belirtilmişti. Öte yandan, sürekli olarak medyanın taraflı yayınlarından şikayet eden Berlusconi, dolaylı veya doğrudan medyanın yüzde 90'ını kontrol ediyor.