Bay Van der Bunt'un koleksiyonunda 1795 yılında Brugerolle'de üretilmiş dünyanın en eski ve en pahalı konyağı bulunuyor, Van der Bunt, Avrupa'yı fethi sırasında Napoleon Bonaparte'ın ordusu ile birlikte seyahat eden 6 litrelik Jeroboam konyağının türünün son örneği olduğunu ve açılış fiyatının 182 bin dolar olduğunu açıkladı.

Konyağı 1990 yılında Chicago'daki bir koleksiyoncudan 32 bin dolara satın aldığını söyleyen Van der Bunt, Çinli ve Rus alıcıların koleksiyon için yarışmaya başladığını ifade etti.

TOPLAMIN 8 MİLYON DOLARA ULAŞMASI BEKLENİYOR
Toplam satış tutarının 8 milyon dolara ulaşması beklenen koleksiyonda 1789'da hasat edilen üzümlerden damıtılan Courvoisier & Curlier konyağı da bulunuyor. Konyağın 62 bin dolara alıcı bulması bekleniyor.

Büyükbabasının 1880 yılında toplamaya başladığı içkileri yıl sonuna kadar tek bir alıcıya satmak isten Van der Bunt, tek korkusunun koleksiyonu satın alan kişinin içkileri içmesi olduğunu belirtti.

Van der Bunt, koleksiyonun yeni sahibinin içkileri içmek için değil, saklamak için satın alacağına dair bir araştırmadan sonra belirleneceğini kaydetti.(aa)