Ayvacık Anaokulu Müdürü Akkuş'un 8 yıl önce okulunda başlattığı "Baba  bana bir masal anlat" projesi, Türkiye genelindeki 45 ilde uygulanır hale geldi.

Nurten Akkuş'un yine köy okulundaki çocukların oyuncak ihtiyacını  karşılamak için hazırladığı "Oyuncak Kumbarası" projesi de Türkiye'de birçok ödül  kazandı.

Bu proje de 43 ilde uygulanarak, köy okullarındaki çocukların  oyuncakla tanışmasını sağladı.

Hazırladığı projelerle dikkati çeken 11 yıllık öğretmen Akkuş, Hint  asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla  kurduğu ve onursal başkanlığını eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği  Varkey GEMS Foundation tarafından organize edilen "Küresel Öğretmen Ödülü  Komitesi"nin 2018 yılı için seçtiği "En iyi 50 öğretmen" arasında yer almayı  başardı.

Nurten Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Ekim'de vakfın  düzenlediği yarışmaya başvuruda bulunduğunu, ilk 150 öğretmen arasına girdikten  sonra kendisiyle uluslararası mülakat yapıldığını söyledi.

Yarışmanın sonucunda dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasına girdiğini  öğrenince büyük sevinç yaşadığını dile getiren Akkuş, "Bir Türk öğretmen olarak  'dünyanın en iyi 50 öğretmeni' arasında yer alıyorum. Bu çok farklı duygu, farklı  bir durum. Çünkü ulusal bazda birçok projeye imza attım ve ödül aldım. Bunu  uluslararası boyuta taşımak ve uluslararası platformda da Türk adını, Türk  öğretmeninin gücünü duyurmak benim için müthiş bir mutluluk. Gurur verici bir  durum." ifadelerini kullandı.