Dünyanın en büyük cruise firması Royal Caribbean Cruise Line'ın, geçen yıl seferlerine başlayan yeni gemisi ''Mariner of The Seas'', Türkiye'ye ilk seferinde Kuşadası'na geldi.
Kuşadası Ege Ports Limanı, gemi seyahati (cruise) turizminde dünya devi olan Royal Caribbean Cruise Line'ın, 3 bin 807 yolcu kapasiteli yeni gemisi ''Mariner of The Seas''ı ağırladı.
Çogunluğu ABD vatandaşı 3 bin 209 yolcusuyla sabah saatlerinde Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaşan gemiden inen yolculardan yaklaşık bin 500'ü, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi'ne düzenlenen turlara katılırken, diğer yolcular ise Kuşadası kent merkezinde kalarak alışveriş yapmayı tercih etti.
Bu arada, geminin ilk seferini gerçekleştiriyor olması nedeniyle şirketin Türkiye acentesi İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Adnan Tuncay ve Kuşadası Ege Ports Limanı yetkilileri, gemi kaptanı Per Kristoffersen'e ''Hoşgeldin'' ziyaretinde bulundu.
İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay, ziyarette yaptığı açıklamada, Mariner Of The Seas'in sezon boyunca Kuşadası'na 14 sefer daha gerçekleştireceğini belirterek, Kuşadası'nın bundan sonraki günlerde de dünyanın en büyük gemilerini ağırlamaya devam edeceğini söyledi.
Gemi kaptanı Kristoffersen de Akdeniz çanağında ilk kez kargo limanı olmaksızın sadece kruvaziyer gemilere hizmet veren bir limana gelmekten çok mutlu olduğunu ifade ederek, limanda verilen hizmetten son derece memnun olduklarını dile getirdi.