tv8’de Erkan Tan’ın konuğu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Türkiye’de ulaşım sektöründeki gelişmeleri ve gündemi değerlendiren Yıldırım aynı zamanda son günlerde konuşulan zamlara yönelik şu sözleri kaydetti:
 
“Yapılan zamlar boşa gitmiyor!”
 
“Tütün malzemelerine zam yapıldı; ancak bu zamlar boşa gitmiyor. Daha güzel yol, okul, hizmet olarak geri dönüyor. Türkiye; petrolü, doğalgazı olan bir ülke değil. Yıllık bütçesinin 55 milyarını doğalgaza, akaryakıta harcıyor. Harcamalar ve gelirler arasında denge bozulursa sizinde dengeniz bozulur.” 
 
“Kuzey’den Güney’e 18 tane koridor yapıyoruz!
 
“Kolay olan yapılır zaten zor olan yere yol yapmayacak mıyız? Yapacağız, onun için haritada batıdan doğuya giderken kuzeyden güneye 18 tane koridor yapıyoruz; amaç 2 denizi birleştirmek, 3 kıtayı buluşturmak. 11 bin 500 km’lik yol olacak. 6 bin 500 km’si bitti bunun. Yolların kimisi tekli, kimsisi duble. Önümüzdeki 4-5 sene içerisinde bitecek.”  
 
 “Hayalde kalırsa biri gelip gerçekleştirir!”
 
Marmaray Projesi için Ulaştırma Eski Bakanı Oktay Vural’ın; ‘Parayı kasaya koyduk, ihalesi yapılmış bir şekilde teslim ettik!’ sözlerini değerlendiren Yıldırım;
 
“Hayal edersiniz; ama gelir biri o hayali gerçekleştirir. Bizden önce bu topraklarda herkes bir şeyler yapmış. Kimin ne yaptığını yaşayanlar takdir eder. Ak Parti 9 yıldır bu ülkeye hizmet ediyor ve vatandaşın her zaman mutluluğu artıyorsa doğru iş yapılıyor demektir.” diye konuştu.
 
“Ankara-İstanbul hızlı treni 2013’te bitiyor!”
 
“Ankara-İstanbul hızlı treni 2013’ün sonunda bitecek. Atmasyon bir şey söylemeyiz biz. Ankara-İzmir hızlı tren hattında da ihaleye çıkıyoruz. Bu çalışmada iş başladıktan 5 yıl sonra bitecek.”
 
“Vatandaş kazanıyor, gerisi boş laf!”
 
Muhalefetin ‘Memleketi sattılar’ söylemlerine yönelik Yıldırım şu sözleri kaydetti:
 
“Memleketin her tarafını sattılar lafını şiddetle reddediyorum. Satmayı bırak, bir karış toprağı elde tutmak için çabalıyoruz. Burada memleketin neresi ne olmuş bakmak lazım. Memleketi satmak birine teslim etmek demektir. Bizim mücadelemiz memleketi muassır medeniyet seviyesine çıkarmaktır. 30 yıl iktidarda olanda vardı onlar ne yaptı? Biz tabii yapacağız, oy veripde yapamayanları da gördü bu ülke. Yapılan insanımız için yapılıyor. Vatandaş kazanıyor kimse merak etmesin, gerisi boş...”
 
“Bölünmüş yollara 41,5 kattrilyon para harcadık!”
 
“Bölünmüş yollara harcadığımız para, 15 bin 100 km yola 41 buçuk katrilyon harcandı. Demiryollarına 6 bin km’nin üzerinde 100 yıldır yenilenmeyen demiryollarını yeniliyoruz. Hemzemin geçitlerinde 500 tanesini kontrollü hale getirdik. 150’ye yakın hemzemin kazası oluyordu şimdi 46’ya düşürdük.”