Geçirdiği ameliyatın ardından Almanya'dan dönen İbrahim Tatlıses'in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü Romatem-Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden yazılı açıklama yapıldı.
 
"AMELİYAT SONRASI TAKİBİNDE HİÇBİR SORUN ÇIKMAMIŞ"
 
Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon'un açıklamasının yer verildiği metinde, " 21 Ağustos 2011 tarihine kadar merkezimizdeki tedavilerine devam edildikten sonra, bu tarihte yeniden Almanya’daki Munrau Kliniği'ne giden sanatçımıza , başarılı bir Criniyoplasti ameliyatıyla kafasındaki kemik dokusunun onarımı yapılmıştır" denildi. Açıklamada, "Ameliyat sonrası takibinde hiçbir sorun çıkmamış ve sayın Tatlıses, rehabilitasyona devam etmek üzere 8 Eylül 2011 tarihinde tekrar Merkezimize gelmiş ve kendisine ayrılan daireye yatırılarak tedavisine başlanmıştır" ifadesi yer aldı.
 
"İLK KEZ TATLISES'İN TEDAVİSİNDE KULLANILACAK"
 
Tatlıses'in el robotu kullanacağı belirtilen açıklamada, "Sanatçımızın genel durumu çok iyi olup öngörülen kapsamlı program çerçevesinde rehabilitasyon egzersizleri, lokomat , hidroterapi veeErgoterapi çalışmalarına devam edilecektir. Ayrıca, kendisi için İsviçre'den sipariş edilen el robotunun gelişi ile el rehabilitasyonu konusunda da önümüzdeki günlerde tedavisi başlatılacaktır. Sayın Tatlıses için alınan el robotu serisi dünyanın birkaç ülkesinde kullanılıyor. El robotunun son teknolojik yeniliklerle geliştirilerek revize edilen modeli ise dünyada ilk kez Sayın Tatlıses'in tedavisinde kullanılacak" denildi.