Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali kapsamında dalış yaparak, su altında gazeteci Mithat Bereket'in sorularını yanıtladı.

Festival etkinlikleri çerçevesinde Caddebostan Balık Adamlar Spor Kulübü (BSK) havuzunda düzenlenen organizasyonda dalgıç kıyafeti giyen Bakan Yıldırım, içinde kulaklık olan özel bir maske takarak, dalgıçlar eşliğinde dalış yaptı.

İlk kez dalış yaptığı belirtilen Yıldırım, bir sağlık ekibinin de hazır bulunduğu etkinlikte yaklaşık yarım saat su altında kalarak, gazeteci Mithat Bereket'in sorularını yanıtladı. Su altındaki röportaj, TRT 2'den canlı yayımlandı.

Bakan Yıldırım, dalış sonrası yaptığı açıklamada, amaçlarının, denizlere dikkati çekmek, denizlerin önemini insanlara anlatmak olduğunu söyledi.

Denizlerle bu kadar iç içe olup da denizlerden bu kadar az istifade eden başka bir ülke olmadığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Nüfusumuzun yüzde 65'i deniz kıyılarında yaşıyor, 28 vilayetimiz var. Kara sınırlarımızın 3 katı deniz sınırımız var ama maalesef, aşağıda da dediğim gibi denizi sadece kenarında oturup güneşlenilen, bazen de yüzülen, bir de vapura binip gidilen bir alan olarak görmüşüz. Halbuki deniz bundan çok çok fazlasını bize, insanlığa sunuyor. İşte bunu bu festival çerçevesinde daha iyi anlatmak, amatör denizciliği geliştirmek, bu muazzam dalış okullarının imkan ve kabiliyetlerini de halkımıza, İstanbullulara göstermek için buradayız, bu programı yaptık.”
Milliyet