Patara’da çarşamba gecesi etkili olan fırtına, bölgede elektriklerin ve suların saatlerce kesilmesine neden oldu. Turizm beldesi olarak dünyaya nam salan Patara’daki bu kesinti, bölgede bulunan işletme sahipleri ile turistlerin tepkisine neden oldu. Çarşamba akşamı yaşanan fırtına ve yangın sebebiyle elektriksiz kaldıklarını söyleyen otel işletme sahibi Nadi Otlu, “Sabah 07.30 itibari ile elektrik kesintisi yaşandı. Akşamüzeri saat 5 civarı 20 dakika elektrik geldi fakat yangın çıkması dolayısıyla tekrar kesildi. Saat 23.00’de elektrik geldi. Sabah 5’te tekrar elektrik kesildi ve 8’de geldi. Otel işletmecisi olarak büyük sıkıntılar yaşadık ki bu ilk kez olan bir kesinti değil. Köy içme suyuna ise elektrik yaklaşık 26 saat verilmemiştir. Bütün köy susuz kalmıştır. Büyük sıkıntı ve güçlüklerle Avrupa’dan getirebildiğimiz bir avuç turisti, TEDAŞ işletmesinin sorumsuzluğundan dolayı kaybetme noktasına geldik” diye konuştu.

Geçimini turizmden sağlayan Patara’daki 40’a yakın otel ve pansiyon ile 20 kadar restoran elektrik ve su kesintisinden olumsuz etkilenirken, bölgeye tatile gelen 500’e yakın yabancı turistte kesintilere tepki gösterdi. İngiltere’den tatil için Patara’ya gelen Michael Grenfield, “Düşünün bir otelde kalıyorsunuz, tatildesiniz. Otelde elektrik yok, su yok. Tatilim zehir oldu diyebilirim. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Patara bölgesine elektrik sağlayan Kalkan AKEDAŞ yetkilileri ise, bölgede dün şiddetli fırtına olduğunu ve Kaş Orman İşletme Müdürlüğü yetkilerinin talebi üzerine yangın tehlikesine karşı bölgedeki elektrikleri kestiklerini söylediler. Yetkililer, elektrik verilmesi sonrası su pompalarının bulunduğu bölgede yangın çıkmasından dolayı elektriği tekrar kesmek zorunda kaldıklarını belirttiler.