Sabah gazetesinin haberine göre Norveçli oyuncu ve eski top model Vendela Kirsebom, bir televizyon programında, babasının Hollanda'da restoran işleten bir Türk olduğunu ancak hiç tanışmadıklarını anlattı. Televizyon ekibi, Marmaris'te "Hollandalı Ahmet" adlı bir restoran olduğunu öğrendi. Restoranın sahibine ulaşan ekip, Kirsebom'u 45 yıl sonra babasına kavuşturdu.

Marmaris'e gelen Vendela Kirsebom, 73 yaşındaki babasıyla 2 gün geçirdi. Büyük buluşma, eylülde, aynı programda yayınlanacak. Ankara'da dünyaya gelen Ahmet Özkal, Galatasaray Lisesi'nde okudu. Doktor babanın oğlu olan Özkal, daha sonra Hollanda'ya gitti. Burada çeşitli işlerde çalıştıktan sonra restoran işletmeciliğine başlayan Özkal, 1966 yılında, tatil için geldiği İstanbul'da, Norveçli bir kızla tanıştı. On gün birlikte olan ve İstanbul'u gezen ikili, daha sonra ayrıldı. Biri Hollanda'ya, diğeri de Norveç'e döndü. Ancak Norveçli genç kız hamile kalmıştı. Bu durumu bir mektupla Özkal'a bildirdi. Birkaç kez mektuplaşan ikili bir daha görüşmedi. Ardından Vendela dünyaya geldi. Babasını hiç görmeyen Vendela, henüz 13 yaşındayken annesiyle gittiği bir restoranda, ABD'nin dünyaca ünlü model ajansı Ford'un sahibi Eileen Ford tarafından keşfedildi. Önce İtalya'ya ardından da ABD'ye yerleşen Kirsebom, birçok ünlü markanın tanıtım yüzü oldu. Ardından "Batman ve Robin" ile "Kim Kimin Yerinde" filmlerinde George Clooney, Uma Thurman ve Arnold Schwarzenegger gibi oyuncularla birlikte rol aldı. Norveçli bir işadamı ile evlenen ünlü model, annesinden, babasının Hollanda'da restoran işletmeciliği yapan Ahmet adında bir Türk olduğunu öğrendi.

"HOLLANDA", "TÜRK", "AHMET"

Hollanda'daki işlerini ilerleten Ahmet Özkal ise 1973'te, tatil için gittiği Marmaris'e âşık oldu. Hollanda ile Türkiye arasında mekik dokumaya başladı. 1981'de, Marmaris'in Turunç beldesindeki Kumlubük'te, "Hollandalı Ahmet'in Yeri" adını verdiği bir restoran açtı. Ardından Şirin Özkal'la evlenen ve bir de oğlu olan Ahmet Özkal, 3 yıl sonra Hollanda'daki restoranlarını kapatarak, Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Babasına ulaşmak için yaptığı araştırmalardan bir sonuç alamayan ünlü model, Norveç'te katıldığı bir televizyon programında, babasını hiç görmediğini söyleyerek, annesinden öğrendiklerini anlattı. Bunun üzerine ünlü modelin babasının peşine düşen televizyon ekibi, "Hollanda", "Türk", "Ahmet" ve "restoran" kelimelerinden yola çıkarak, araştırma yapmaya başladı. Hollanda'dan bir sonuç alamayan televizyon ekibi, Marmaris'te "Hollandalı Ahmet'in Yeri" adında bir restoran olduğunu öğrendi. Türkiye'deki bağlantıları aracılığıyla restoranın sahibi Ahmet Özkal'a ulaşan ekip, yıllar önce yaşanan ilişkiyi doğrulatınca, ünlü modele müjdeyi verdi.


BİRLİKTE 2 GÜN GEÇİRDİ

Vendela Kirsebom ve televizyon ekibi, geçtiğimiz hafta İstanbul'a, ardından da gizlice Marmaris'in Turunç beldesine gitti. Aile yakınları dışında kimsenin yaklaştırılmadığı restoranda, Kirsebom babasıyla sarmaş dolaş oldu. Damar tıkanıklığı tedavisi görürken 3 yıl önce tekerlekli sandalyeye mahkûm olan 73 yaşındaki Ahmet Özkal ile eşi Şirin ve kendisiyle aynı ismi taşıyan oğlu Ahmet Özkal, Vendela ve beraberindekileri 2 gün misafir etti. Üzerine kamera ve mikrofon takılan Kirsebom'un babasıyla geçirdiği 2 gün saniye saniye kaydedildi. Televizyon ekibi, belgesel filme dönüştüreceği büyük buluşmayı, eylül ayında yayınlayacak. Türkiye'den ve dünyadan birçok ünlü ismin yatlarıyla uğradığı Kumlubük Yat Kulübü'nü de işleten Özkal, önceki gün Facebook sayfasında, 45 yıl sonra kavuştuğu kızı Kirsebom'un fotoğrafını paylaştı. Özkan'ın arkadaşları ise fotoğrafa "Gözünüz aydın" ve "Vendela Kirsebom değil mi bu?" gibi yorumlar yaptı.

UNICEF'İN İYİ NİYET ELÇİSİ

 Vendela Kirsebom, 13 yaşındayken keşfedildi. 18 yaşında, Rudolf Steiner Okulu'ndan mezun olduktan sonra kariyer için İtalya'ya taşındı. Ford Model Ajansı ile sözleşme imzalayarak ABD'ye giden Kirsebom; Barbour, Dizel Jeans, Elizabeth Arden, Revlon ve Victoria's Secret gibi dünyaca ünlü markaların tanıtım yüzü oldu. Birçok ünlü dergiye de kapak olan Kirsebom, oyunculuğa başladı. "Batman ve Robin" ile "Kim Kimin Yerinde" adlı filmlerde rol aldı. 1996'da Norveçli işadamı ve politikacı Olaf Thommessen ile evlendi. Bu evlilik 11 yıl sürdü. Julia ve Hannah adını verdiği 2 kızı bulunan Kirsebom, 2007 yılında eşinden ayrıldı. Kirsebom, 5 dil biliyor ve halen UNICEF iyi niyet elçisi olarak çalışıyor.