Yeni Zelanda'daki cami saldırısında yaralanan Türk vatandaşı Zekeriya Tuyan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Tuyan'ın kardeşi abisinin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada "Bugün ameliyat olmuş, kanamayı durduramamışlar, kaybettik." ifadelerini kullandı.

İKİ KURŞUNLA YARALANMIŞTI

Christchurch kentindeki Nur Camisi'ne 15 Mart'ta düzenlenen terör saldırısında bacağından ve sırtından aldığı iki kurşunla ağır yaralanan Tuyan'ın bugün geçirdiği bir ameliyatın ardından hayatını kaybettiği bildirildi.

"KANAMAYI DURDURAMAMIŞLAR"

Abisinin vefatını üzüntüyle öğrendiklerini belirten kardeşi Yahya Tuyan, yaptığı açıklamada, "Bugün ameliyat olmuş, kanamayı durdurmamışlar, kaybettik. Biz de iyiye gidiyor diye seviniyorduk, 50 gün oldu mücadele ediyordu, doktorlar, biz epey uğraştık fakat olmadı." dedi.

İki çocuk babası Zekeriya Tuyan, Christchurch Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altındaydı.

OLAY

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood Camilerine 15 Mart Cuma günü yapılan terör saldırısında 50 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. Saldırıda yaralananlar arasında 3 Türk vatandaşı da vardı. Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıkmıştı.

İki camiye terör saldırısında bulunan terörist Brenton Harrison Tarrant, gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Ajanslar