Lavrov ile Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, başkent  Moskova'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Venezuela halkının, anayasal çerçevede barışçıl diyalogla kendi  kaderini belirlemesi gerektiğini vurgulayan Lavrov, "Birleşmiş Milletler ve  Güvenlik Konseyi'nin kriterlerine karşı güç kullanımı, uluslararası modern  güvenlik mimarisi için feci sonuçlara yol açıyor." dedi.

Lavrov, ABD yönetiminin Venezuela'da askeri müdahale girişimde bulunma  niyetine dikkati çekerek, "Venezuela'ya karşı askeri güç kullanımı, bütün Latin  Amerika'yı küçük düşürecektir. Washington'da bunu anlıyorlar umarım." diye  konuştu.

Birçok konuda Rusya'nın ABD ile farklı düşündüğünün altını çizen  Lavrov, "Suriye, Afganistan ve Kuzey Kore konusu da dahil birçok bölgesel  meseledeki pozisyonlarımız çelişiyor. ABD'nin inisiyatifiyle bu üç konuda da  bizimle yapılan istişareler, sağduyunun hakim olacağı konusunda umut veriyor."  ifadelerini kullandı.

Lavrov, yarın Finlandiya'da düzenlenecek Arktika Konseyi  toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşeceği ve Venezuela dahil  birçok konuyu ele alacağı bilgisini de paylaştı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza da Venezuela'daki krizin diyalog  yoluyla çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak, "ABD'nin Venezuela ve başka ülkeler  konusunda yürüttüğü saldırgan dış politikasını değiştirmesini umuyoruz." dedi.