İstifa gerekçesini sosyal medya hesabından açıklayan Blanco, "(Uçağın bekletilmesi) Hiçbir gerekçesi yok. Meksika'nın gerçek dönüşümü için eşitlik ve adalet değerleri üzerinde bütünsel mutabakata ihtiyaç var. Hiç kimsenin ayrıcalığı olmamalı. Bir kişinin çıkarı, işlerini yerine getirmek için bile olsa çoğunluğun refahının üzerinde olmamalı" ifadelerini kullandı.

Josefa Gonzalez Blanco Ortiz Mena@Josefa_GBOM

 · 

El día de ayer causé un retraso a los pasajeros y tripulación de un vuelo comercial. El verdadero cambio requiere que nadie tenga privilegios y que el beneficio de uno, así sea para cumplir con sus funciones, no esté por encima del bienestar de la mayoría.

Josefa Gonzalez Blanco Ortiz Mena@Josefa_GBOM

La transformación de México comienza por la convicción personal y la congruencia de nuestros actos. Por eso, he presentado mi renuncia al Presidente López Obrador. Agradezco la oportunidad de servir a México y lo seguiré haciendo desde otras trincheras.

3.413

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

1.865 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Uçağın yarım saatten fazla bekletilmesi, uçak yolcularının ve medyanın tepkisini toplamıştı. 

Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle

F5Haber@f5haber

Meksikalı Bakan Josefa Gonzalez-Blanco, iş seyahatine çıkacağı uçağı yarım saatten fazla bekletmesinin ardından yolculardan gelen tepkiler üzerine "Hiç kimsenin ayrıcalığı olmamalı" diyerek istifa etti

24

F5Haber adlı kişinin diğer Tweetlerini gör

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

 

Josefa Gonzalez-Blanco bir hafta içinde istifa eden ikinci bakan oldu.

Geçen salı günü Meksika Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı German Martinez Cazares, sağlık sistemindeki bütçe kesintileri ve personel giderlerindeki azalma nedeniyle göre