Kızılay, İsticabe Yardım Derneği'yle iş birliği içerisinde Marib  ilinin sığınmacılara 285 gıda kolisi yardımı yaptı.

Yardım kolileri, Kızılay Heyeti Başkanı Mustafa Aydın'ın da hazır  bulunduğu Ravda ve el-Kemb kamplarındaki sığınmacılara dağıtıldı.

Kızılay Mali İşlerinden sorumlusu Murad Kaya, AA muhabirine, Kızılay  yardımlarının Sana, Hudeyde, Taiz, Hacce, Sade ve Rime kentlerinde süren  çatışmalardan kaçarak Marib ve Cevf kentlerine gelen sığınmacılara dağıtılmaya  devam edildiğini söyledi.

Yardımların 5 gündür dağıtıldığına dikkati çeken Kaya, sığınmacı ve  Kuran Kerim hafızlarına toplam 8 bin koli gıda yardım dağıtılacağını dile  getirdi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler  ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten  bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi  Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere  karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülke açlık, kolera, çatışma ve hava saldırıları sonucunda bedelini  sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.