Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhtar eş-Şevaşi, yaptığı açıklamda, "Tunus'ta Suriye devlet başkanlığı seçimleri için herhangi bir çalışma yürütülmüyor. Ülke topraklarında Suriye konsolosluğu veya diplomatik bir temsilcilik de bulunmuyor" dedi.

Ulusal Arap Teşkilatı Genel Sekreterliği üyesi Ahmed el-Kahlavi, "Diplomatik temsilcilik bulunmadığı sürece Tunus'ta bulunan Suriyeliler oy kullanamayacak. Suriyelilerin işleriyle ilgilenilmesi için başka bir büyükelçilik de görevlendirilmedi" ifadelerini kullandı.

Tunus, şubat 2012'de "Esed rejiminin halkına karşı işlediği suçları" gerekçe göstererek Suriye'nin Tunus Büyükelçisi'ni sınırdışı etmiş, Şam yönetimi ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Suriye Halk Meclis Başkanı Muhammed Cihad el Lahham, Suriye'de devlet başkanlığı seçiminin 3 Haziran'da yapılacağını, yurt dışında yaşayan Suriyelilerin 28 Mayıs'tan itibaren bulundukları ülkelerdeki Suriye büyükelçiliklerinde oy kullanabileceklerini duyurmuştu.

Suriye'de mevcut atmosferde devlet başkanlığı seçimleri yapılacağının açıklanması başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası çevrelerce eleştirilmişti.