Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki Tel  Rıfat ilçesi yakınlarındaki Şeyh İsa ve Harbil köylerini işgal eden YPG/PKK  hedeflerini obüslerle hedef aldı. 

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde konuşlu TSK unsurları, Afrin'in  güneydoğusundaki Tel Rıfat ilçesine bağlı Şeyh İsa köyü ile Mare ilçesine bağlı  güneydeki Harbil köyündeki örgüt hedeflerine yönelik 12 obüs atışı yaptı.

TSK unsurları, Afrin'in güneydoğusundaki Tel Rıfat ilçesine yuvalanan  örgüt hedeflerine yönelik dün 5 obüs atışı yapmıştı.

  

    - Tel Rıfat'ın durumu

  

    Arap toprağı Tel Rıfat, 3 yıldır YPG/PKK'nın işgalinde yer alıyor.  Örgüt, Tel Rıfat'tan başlayıp Münbiç'e uzanan hattı "Şehba kantonu" olarak  adlandırıyor.

  

    YPG/PKK'lı teröristler, 2016'nın başında Afrin'den güneydoğuya doğru  yayılarak Tel Rıfat'ı işgal etmişti. YPG/PKK, bu yolla Fırat Nehri'nin doğusunda  işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrin'i karadan birleştirmek için  arada kalan bölgeleri ele geçirmeyi amaçlamıştı.

  

    YPG/PKK, böylece Suriye-Türkiye sınırı boyunca kesintisiz hakimiyet  kuşağı oluşturacaktı.

  

    Ancak Tel Rıfat ve Münbiç arasındaki Bab ilçesi, Fırat Kalkanı  Harekatı bölgesinde bulunuyor. Bu nedenle terör örgütü Tel Rıfat-Münbiç  bağlantısını sağlayamıyor.

  

    Tel Rıfat ve çevresinde yaşayan 250 bin sivil, YPG/PKK işgalinin  ardından göç etmek zorunda kaldıkları Fırat Kalkanı bölgesine komşu, muhaliflerin  kontrolündeki Azez'de barınıyor.