ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırındaki California'nın Calexico kasabasında göç ve sınır güvenliği konusunda verilen brifinge katıldı, yeniden tefriş edilen çit duvarı inceledi.

Trump, ABD'nin güney sınırında yasa dışı geçişlerin arttığına işaret  ederek, "Bu çok büyük bir artış, göç sistemimiz bunun altında eziliyor. Olmasına  izin veremeyiz. Sizi daha fazla (ülkeye) alamayız. Ülkemiz dolu." ifadesini  kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay sonunda Meksika'nın ABD'ye göçmen  akışını engellememesi durumunda sınırı nisan başından itibaren kapatabileceğini  söylemişti.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Trump'ın açıklaması üzerine  Meksika'nın tehditlere göre hareket etmediğini, ülkesinin ABD'nin sahip  olabileceği en iyi komşu olduğunu kaydetmişti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da ülkesinin göçmen  kaçakçılığıyla mücadelede elinden geleni yaptığını, ABD ile iyi ilişkilere sahip  olmak istediklerini dile getirmişti.

ABD Senatosu da mart ayında Trump'ın sınır güvenliği gerekçesiyle ilan  ettiği "ulusal acil durumun" iptalini öngören tasarıyı onaylamıştı.