Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, yaptığı açıklamada,  "Ülkeye üstün hizmeti, liderlik yapma konusunda gösterdiği yetenekten dolayı  Başkan Trump, Patrick M. Shanahan'ı Savunma Bakanlığına aday göstermeyi niyet  ediyor." ifadelerini kullandı. 

Sanders, "Bakan Vekili Shanahan, son birkaç aydır vekaleten yürüttüğü  Savunma Bakanlığı görevine fazlasıyla layık olduğunu gösterdi ve mükemmel bir iş  çıkarmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.  

Shanahan da yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Trump'ın bugün beni  aday gösterme niyetinden dolayı onurlandım." dedi.

ABD ordusunun modernizasyonu konusuna bağlı olduğunu belirten  Shanahan, "Senato'dan onay alırsam Ulusal Savunma Stratejisini etkili bir şekilde  uygulamaya devam edeceğim." ifadelerine yer verdi.  

Shanahan, eski Savunma Bakanı Jim Mattis'in aralık ayında ABD  askerlerini Suriye'den çekme kararı konusunda Trump'la anlaşmazlığa düşüp istifa  etmesinden sonra Savunma Bakanlığına vekaleten getirilmişti.

Savunma Bakan Vekilliği görevinden önce Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı  yapan Shanahan, 1986'dan müsteşarlık görevine atandığı 2017'ye kadar Boeing'de  çeşitli görevlerde bulunmuştu.  

Boeing şirketinde en son Tedarik Zinciri ve Operasyon Müdür  Yardımcılığı görevinde bulunan Shanahan, mühendislik ve işletme dalında  Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) yüksek lisans derecelerine sahip.