Peru'nun Machu Picchu antik kenti yakınlarında iki trenin çarpışması sonucu çoğunluğu yabancı turist en az 23 kişi yaralandı. Kazanın protestolar nedeniyle tren seferlerinde yaşanan 1 saatlik aksamadan kaynaklandığı öne sürüldü.

Ollantaytambo Köyü yakınlarında salı günü meydana gelen kazada aynı yöne giden iki trenden birinin diğerine arkadan çarptığı belirtildi. Kazaya karışan IncaRail firması yetkilileri sadece bir yolcularının yaralandığını belirtirken, Perurail ise kendilerine ait bazı yaralıların ambulansla hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

IncaRail, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tren yolunda yapılan gösteri nedeniyle 1 saat bekledikten sonra yollarına devam ettiklerini duyurdu. Açıklamada bu aranın ardından 5 dakika sonra arkadan gelen PeruRail'e ait trenin hızla kendilerini çarptığı belirtildi.

Polis ise bölgede tren seferlerine yönelik yapılan protestonun dağıtıldığını ancak kazanın nedeninin araştırıldığını savundu.

Kazanın meydana geldiği yer İnka medeniyetine ait Machu Picchu dağlarında bulunan tapınaklar ülkenin en popüler turistik mekanı konumunda bulunuyor. Bölgeyi 2017 senesinde 1,4 milyon kişi ziyaret etmişti. UNESCO verilerine göre, bölgeyi günde ortalama 2 bin 500 kişi ziyaret ederken son iki ayda bu rakam beş bin dolaylarına yükseldi.

Kaynak: Euronews