Washington Post'un eski ve yeni Suudi yetkililer ile  Kaşıkçı ailesine  yakın kişilere dayandırdığı habere göre, Kaşıkçı'nın ikisi kız dört çocuğunun her  birine aylık 10 bin dolar ödeme yapılması ve ev verilmesi, geçen yıl sonunda Kral  Selman tarafından onaylandı.

Kaşıkçı'nın çocuklarına verilen evlerin Cidde'de bulunduğu ve her  birinin değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğu belirtildi.

Yetkililer, Suudi Arabistan'ın bu ödemeleri, Kaşıkçı ailesinin  üyeleriyle, babalarının öldürülmesiyle ilgili kamuya açıklama yapmaktan  kaçınmaları amacı da taşıyan uzun süreli bir anlaşma sağlamak için yaptığını  ifade etti.

Ödemeler konusunda Kaşıkçı ailesiyle görüşmelere, Suudi  Arabistan'ın Washington Büyükelçisi ve veliaht prensin erkek kardeşi Halid bin  Selman'ın öncülük ettiği belirtildi.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile el sıkışırken çekilen  fotoğrafları geçen ekim ayında yayımlanan, Suudi yetkililerle ödeme görüşmelerini  yürüten Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salih'in, cinayete kurban giden gazetecinin Suudi  Arabistan'da yaşamayı sürdürmek isteyen tek çocuğu olduğu, ABD'de ikamet eden  diğerlerinin, Suudi Arabistan'daki yeni mülklerini satmalarının beklendiği  kaydedildi.

Çocuklara, Kaşıkçı'nın katillerinin yargılanma sürecinin gelecek  aylarda tamamlanmasının ardından "kan parası" görüşmeleri çerçevesinde muhtemelen  on milyonlarca dolar alabilecekleri de belirtildi.

Salih Kaşıkçı'nın yanı sıra diğer oğlu Abdullah ve kızları Noha ile  Rezan Cemal iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Kaşıkçı ailesini temsil eden Washington'daki avukat William Taylor da  aileye tazminat ödenip ödenmediğine ilişkin yorum yapmayı reddetti. 

Kaşıkçı'nın çocukları, babalarının öldürülmesinden bu yana Suudi  Arabistan Krallığını sert bir dille eleştirmekten kaçınıyordu.