Cemal Kaşıkçı'nın köşe yazarı olduğu Washington Post gazetesi, bugün Suudi Arabistan-ABD ilişkileri üzerine yeni bir haber yayımladı.

Gazete, Suudi Arabistan adına faaliyetler yürüten lobicilerin 2016'daki başkanlık seçimlerinden sonra ABD  Başkanı Donald Trump'ın Washington'daki otelinde üç ay boyunca yaklaşık 500 odaya ücret ödediğini yazdı.

Washington Post gazetesi, ulaştığı belgelere dayandırdığı haberinde,  Suudi Arabistan'ı temsil eden lobicilerin Trump'ın hala sahibi olduğu otele 270  bin dolar ödediğini yazdı.

Lobicilerin, Suudi Arabistan'ı rahatsız eden bir yasaya karşı lobi  çalışmaları yürütmeleri için daha önce ABD ordusunda çalışmış kişilere ücretsiz  Washington ziyaretleri ayarladıkları belirtilen haberde, Suudi Arabistan  hükümetini temsil eden lobicilerin 2016'daki başkanlık seçimlerinden sonra ABD  Başkanı Donald Trump'ın Washington'daki otelinde üç ay boyunca yaklaşık 500 odaya  ücret ödediği öne sürüldü.

Oda fiyatlarının ortalama 768 dolar olduğu otelde, lobicilerin 6 grubu  ağırladığı ifade edilen haberde, Trump'ın otelinde kalan ABD ordusunda görev  yapmış kişilerin bazılarının ise seyahatlerin Suudi Arabistan tarafından  karşılandığından haberi olmadıklarını söyledikleri belirtildi.

Haberde, "söz konusu kişilerin hem Suudi Arabistan adına Kongreye  giderek hem de Trump'ın oteline katkı sağlayarak iki kez kullanıldıkları"  değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberde ayrıca Şubat 2017'den bu yana Trump'ın Chicago ve New  York'taki otellerinde kalan Suudi müşteri sayısının arttığına ve Veliaht Prens  Muhammed bin Selman'a ABD ziyaretinde eşlik edenlerin kaldığı New York'taki Trump  otelinin kazancının yüzde 25 yükseldiğine işaret edildi.