Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği, yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerini terör örgütleri PYD/PKK ile DEAŞ işgalinden kurtarmayı amaçlayan ve Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) desteğini esirgemeyen kahraman Türk askerlerine minnettar oldukları belirtildi.

Türkiye'ye minnettar olduklarını belirtilen açıklamada, "Suriye'de demografik yapıyı değiştiren PYD/PKK ile mücadele eden Türkiye ve ÖSO'nun gücüne inanarak halkımızı bu zulümden kurtaracaklarını ümit ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Türk halkı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye halkına verdiği desteklerden memnuniyet duyulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin Menbiç, Rakka ve Tel Abyad gibi kentlerin terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'ten temizlenmesi operasyonlarını destekliyoruz. Ülkemizi terör örgütlerinin işgalinden kurtarmayı amaçlayan ve ÖSO'ya desteklerini esirgemeyen Kahraman Türk askerlerine minnettar olduğumuzu belirtiriz. Demokrasi adı altında halkımıza her türlü zulmü yapan, malına mülküne el koyan, emperyalist güçlerin desteğiyle Suriye'de demografik yapıyı değiştiren PYD/PKK ile mücadele eden Türkiye ve ÖSO'nun gücüne inanarak halkımızı bu zulümden kurtaracaklarını ümit ediyoruz. Ülkemizi bu terör örgütlerinden kurtarmak için mücadeleye hazır olduğumuzu beyan ederiz."