Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'nun kuzeyinde  Müslümanların işlettiği bir fabrika, İslam karşıtı gruplar tarafından ateşe  verildi. 

Olaya dair BBC'de yayınlanan haberde, fabrika binasının içinde bulunan  eşyaların tahrip edilmiş ve yakılmış hali görüntülendi.

Diğer yandan Sri Lanka Başpiskoposu Malcolm Kardinal Ranjith, 21  Nisan'daki terör olaylarının ardından ülke genelinde artış gösteren İslam karşıtı  saldırıları kınayarak, ülkedeki tüm etnik ve dini gruplara birlik çağrısında  bulundu.

Kardinal Ranjith, Müslümanlara yönelik saldırıların bir an önce  durması gerektiğine dikkati çekerek, Müslümanlara hitaben, "Bu tür kötü niyetli  saldırılar karşısında korkmayın ve sabırlı davranın." ifadelerini kullandı.

Sri Lanka'nın Tamil, Müslüman, Hıristiyan, Budist ve Hindularla bir  bütün olduğuna işaret eden Kardinal Ranjith, "Bütün ırk ve dinlerin birlik içinde  yaşadığı yeni bir Sri Lanka'yı hep birlikte inşa etmeliyiz. 21 Nisan'da  yaşananlar tarihimize kötü bir sayfa olarak geçti fakat şimdi duygularımızı  kontrol etmeyi ve birlik halinde yeniden dirilmeyi başardık. Lütfen bu durumun kontrolden çıkmasına müsaade etmeyelim." dedi.

Kardinal Ranjith, Müslümanların işlettiği dükkan ve camilere yapılan  saldırılara ilişkin, "Bazı grupların dükkanlara ve ibadet yerlerine saldırdığını  görüyor, bu eylemlerinden sakınmalarını istiyoruz. Bu grupların siyasi bağlantılı  olduğunu biliyoruz. Tüm siyasi liderlere, destekçilerini zapt etmelerini ve  kanuna aykırı davranmalarına müsaade etmemelerini rica ediyoruz." ifadesini  kullandı.

Müslümanlara yönelik saldırılar

Ülkede Kuzey Batı eyaletindeki Puttalam şehrinde dün İslam karşıtı  grubun 45 yaşındaki bir Müslüman'ı bıçaklayarak öldürmesi üzerine eyalet  genelinde bu sabah süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Minuwangoda, Matara ve Puttalam kentlerinde, aralarında sivil toplum  kuruluşu lideri 3 kişinin de bulunduğu toplam 74 kişi, söz konusu saldırılara  karışma veya teşvik etme gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Paskalya gününde kilise ve otelleri hedef alan terör saldırıları  sonrasında, geçen hafta İslam karşıtı gruplar, Chilaw kentinde Müslümanlara ait  dükkanlar ile camileri tahrip etmişti.

Şiddet eylemlerinin ardından ülke genelinde sosyal medya yasağı  getirilmiş, Kuzey Batı eyaleti genelinde daha önce hafifletilen sokağa çıkma  yasağı yeniden ilan edilmişti.

Sri Lanka'da terör saldırıları

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini  sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve  Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı  Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar  düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki  konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar yaşanmıştı.  Yetkililer, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.