Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre,  İsrail ordusunun hava saldırısında Gazze'nin kuzeyinde bir mezarlık yanında  toplanan Filistinli grup hedef alındı.

Saldırıda ikisi de 24 yaşında olan Eymen Nafiz Rabia El Neccar ve  Muhammed Mecid Cemal adlı 2 Filistinlinin öldürüldüğü belirtildi. Sağlık  Bakanlığı başka ayrıntı paylaşmadı.

İsrail ordusu ise 2 Filistinlinin öldürülmesine ilişkin henüz bir  açıklama yapmadı.

İsrail 4 ayda 150'den Filistinliyi öldürdü

Gazze sınırında cuma günü düzenlenen barışçıl gösteriler sırasında  biri çocuk 2 Filistinli, İsrail askerlerinin saldırısında öldürülmüştü.

"Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinin başladığı 30 Mart'tan bu yana  150'den fazla gösterici, Gazze sınırında İsrail askerlerinin saldırılarında öldü, 17 bine yakın kişi de yaralandı.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart'tan bu yana  abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı  altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve  2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden  sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.