Örgüt tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki En-Nimer Sanat ve  Kültürevi'nde "Kemikler Toza Dönüştüğünde" temalı panel düzenledi.

Gazze'deki sağlık sektörünün durumunun değerlendirildiği ve Gazze'den  görüntülere de yer verilen panelde, örgüt doktorlarının karşılaştığı vakalarla  ilgili değerlendirme yapıldı.

Panelde konuşan Cihan Besisu, bu etkinliğin temasının, Büyük Dönüş  Yürüyüşü gösterilerinin ilk haftasında yaralıları tedavi eden örgüt mensubu bir  cerrah tarafından kullanılan ve gördüklerini tam anlamıyla yansıtan bir ifade  olduğunu vurguladı.

Gösterilerin başlamasının ardından iki ay içinde örgüt doktorlarının  tedavi ettiği yaralı sayısının, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği operasyon  sırasında müdahalede bulunduklarından fazla olduğunu dile getiren Besisu, "Örgüte  bağlı kliniklerde çok sayıda yaralı tedavi edildi ve sağlık ekipleri, kemiklerin  tam anlamıyla toza dönüştüğü vakalara tanık oldular. Yapılan ameliyatlar  yaralıların durumlarını stabilize etse de pek çoğunun ek ameliyatlara ve uzun  süreli rehabilitasyona ihtiyacı var." dedi.

Örgütün Filistin'de ilgilendiği yaralılardan bazılarının, yaşadıkları  olaylar, İsrail'in baskınları ve gece gerçekleştirdikleri gözaltılar nedeniyle  şok yaşayan çocuklardan oluştuğunu ifade eden Besisu, İsrail'in uyguladığı  ambargoyla Gazze'nin dünyadaki en büyük açık hapishaneye dönüştüğünü anlattı.

Gazze'de sağlık sektörünü etkileyen sosyal, ekonomik ve siyasi  sebeplerin varlığından bahseden Besisu, hastanelerde elektrik kesintileri, içme  suyu ve temel tıbbi malzeme eksikliği yüzünden sıkıntılar yaşandığını, bu durumun  da örgütün çalışmalarını aksattığını sözlerine ekledi.