Boşirov ve Petrov, Russia Today TV kanalına yaptıkları açıklamada,  İngiliz emniyet yetkililerinin Skripal olayının failleri olduğu iddiasıyla  açıkladığı isimlerin gerçek isimleri olduğunu kabul etti.

Arkadaşlarının tavsiyesiyle turistik Salisbury kentini ziyaret  ettiklerini belirten Boşirov ve Petrov, Salisbury'de bir saatten fazla  kalmadıklarını, ziyaret sırasında Skirpal'in evinin yanından geçmiş  olabileceklerini söyledi.

Sporcu besinleri alım satımıyla uğraştıklarına işaret eden Boşirov ve  Petrov, Rus askeri istihbarat servisi GRU'da çalışmadıklarını kaydetti.

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığında  ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere'ye gelen Rus ajan  Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart'ta Salisbury'de Sovyetler Birliği döneminde  geliştirilen Noviçok adlı bir kimyasal ile zehirlenmişti.

Temmuz ayında da İngiltere'nin Amesbury kentinde Dawn Sturgess ve  Charlie Rowley adlı İngiliz vatandaşlarının aynı madde ile zehirlendiği  belirtilmişti.

İngiliz polisinin Skripal olayının faili olarak 2 Rus vatandaşının  fotoğraflarını ve isimlerini açıklamasının ardından İngiltere Başbakanı Theresa  May, "Hükümetimiz, polisin tespit ettiği 2 kişinin Rusya askeri istihbarat  servisi GRU için çalıştığı sonucuna ulaştı." açıklamasını yapmıştı.