Siirt'in Pervari İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü binalarına bir grup PKK´lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda, 5 polis, 3´ü asker, toplam 8 güvenlik görevlisi yaralandı.

SİİRT'in Pervari İlçe merkezinde bulunan asker ve polis noktalarına, PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bugün saat 21.15 sularında başlayan ve 1 saate yakın aralıksız süren çatışma sonrasında 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatılırken. Yer yer sıcak temas sağlandı ve çatışma sabah saatlerine kadar sürdü. Yaralıların getirildiği Siirt Devlet Hastanesi"nde kırmızı alarm verildi.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan şiddetli çatışma nedeniyle Pervari ilçesinin güneydoğusundaki Herekol Dağı ile Kuzeybatısında bulunan Besta bölgesindeki ormanlık alanda büyük bir yangın da çıktı.

Skorsky helikopterlerle Pervari İlçesi'ne sürekli olarak takviye birlik ve mühhimat sevkiyatı yapılıyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki şiddetli çatışmanın sabah saatlerine kadar sürdüğü bildirildi

DHA