Video konferans yoluyla Rusya Genelkurmay Başkanlığı Yetkilisi Viktor Poznihir’e rapor veren Savçenko, “Son 24 saatte hükümet ordusu, halk güçleri ve yerleşim yerlerine yönelik 37 kez ateş açıldığı kaydedildi. Bunların 15’i Halep, 3’ü Lazkiye, 5’i Şam, 8’i Hama, 2’si Der’a ve 4’ü Humus bölgelerinde yaşandı” dedi.

Ölü ve yaralılara ilişkin bilgilerin incelendiğini belirten Savçenko, hükümet ordusunun bu saldırılara yanıt vermediğini kaydederek, “Daha önce varılan anlaşmaya uygun olarak Suriye ordusu, 15 Eylül sabah saat 09.00’dan itibaren, ılımlı muhalefetle eş zamanlı olarak, Kastillo yolundan silah, askeri teçhizat ve birliklerini çekmeye hazır olduğunu bildirdi. Bu çekilme, insani yardım konvoylarının Halep’in doğusuna engelsiz erişimini sağlamak için yapılacak” diye konuştu.

‘CİHATÇILARIN SALDIRILARI SÜRECİ TEHLİKEYE ATIYOR’ Cihatçıların bugün saat 15.00 sularında Kastillo yolu yakınındaki izleme merkezine havan toplarıyla saldırı gerçekleştirdiğini belirten Savçenko, “Saldırıda uydu haberleşme istasyonu tahrip edildi. Suriye hükümet ordusu temsilcisinin raporu ertelendi. Bu durum, askerlerin Kastillo yolundan anlaşmayla belirlenen mesafeye çekilme sürecini riske atıyor” ifadelerini kullandı.

Sputnik