Rus hükümetinin basın servisinden yapılan açıklamada, Ukrayna'ya  yönelik ekonomik kısıtlamalara 200 kişi ve şirketi ilave eden kararnamenin,  Medvedev'in imzasıyla yürürlüğe girdiği bildirildi.

Medvedev, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu karar, Rus  devletinin vatandaşlarının ve şirketlerinin haklarını gözetmek için alınmıştır."  ifadesini kullandı.

Rusya, 1 Kasım 2018'de yürürlüğe giren kararnameyle, 322 Ukrayna  vatandaşına ve 68 Ukraynalı şirkete yönelik ekonomik kısıtlama uygulamaya  başlamıştı.

Kararnameyle, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun oğlu Aleksey  Poroşenko, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andrey  Parubiy, eski başbakanlar Arseniy Yatsenyuk ve Yuliya Timoşenko, Poroşenko'nun  basın sekreteri Svyatoslav Tsegolko ve Ukrayna'nın devlet doğal gaz şirketi  Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev gibi isimler yaptırım listesine alınmıştı.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve Ukrayna'nın doğusunda yaşanan kriz  nedeniyle Kiev yönetimi, 2014'ten bu yana Moskova'ya yönelik çeşitli ekonomik  kısıtlamalar yürürlüğe koydu.

Söz konusu kısıtlamalar arasında, Rusya'dan doğrudan doğal gaz  ithalatının durdurulması, Rus bankalarına yönelik yasaklar ve iki ülke arasındaki  hava trafiğinin kısıtlanması gibi önlemler yer alıyor.