Tasarıda, Rusya KSYÖ'nün çalışmalarının siyasallaştırılmaya devam  etmesinin ve örgüt bünyesinde uzlaşıya dayalı kararlar alınmasından giderek  uzaklaşılmasının endişe verici olduğu savunuldu.

Rusya, tasarısında, bu durumun örgütün faaliyetlerinin verimliliğini  önemli ölçüde azalttığını ve yine örgütün Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nde  belirlenen ortak ve zorlu konulara odaklanmasını engellediğini iddia ederek,  KSYÖ'ye üye devletler arasındaki uzlaşı eksikliğinin örgütü bölebileceği ve  faaliyetlerini ciddi şekilde engelleyebileceğini öne sürdü.

Tasarıda Rusya, Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne taraf tüm ülkelere iş  birliği ve örgüt içinde uzlaşı ruhunun tekrar tesis edilmesi çağrısında bulundu.

Suriye'de kimyasal silah saldırılarından kimin sorumlu olduğunu  belirleyecek yasal ve teknik uzmanlardan oluşan KSYÖ ekibi çalışmalarına bu ay  başlayacak.

Hollanda'nın Lahey kentinde KSYÖ tarafından düzenlenen 4. Acil Taraf  Devletler Konferansı'nda, geçen haziran ayında İngiltere'nin inisiyatifi ve  Türkiye'nin de içinde bulunduğu toplam 22 ülke ile ortak sunulan KSYÖ'nün  yetkisinin genişletilmesini öngören karar kabul edilmişti.

KSYÖ'ye, kimyasal silah kullanımının belirlenmesi yetkisi dışında  kimyasal silah saldırılarından kimin sorumlu olduğunu tespit etmesi yetkisi  verilmişti.  24'e karşı 82 oyla kabul edilen karara Rusya, İran ve Suriye karşı  çıkmıştı.