Arjantin Resmi Gazetesi'nde yayımlanan düzenlemeye göre, Federal Polis Teşkilatı, Jandarma Teşkilatı, Sahil Güvenlik Teşkilatı ve Havaalanı Koruma  Polisi, ekipmanları yetersiz kaldığında silah kullanabilecek.

Düzenlemede, "meşru müdafaa, ölüm ya da ölümcül yaralama gibi  durumlarda kişilerin hayatına, fiziksel bütünlüğüne kastedecek bir suçun  işlenmesini önlemek için diğer koruma araçları ve yöntemleri yetersiz kaldığında  ateşli silahlar kullanılabilecektir." ifadeleri yer aldı.

Arjantin güvenlik güçleri ayrıca, "muhtemel tehlikeli bir durumda  otoriteye karşı gelen kişiyi durdurmak ve söz konusu kişinin kaçmasını önlemek"  durumunda da silahına başvurabilecek.

"Kolluk kuvvetleri kendisine ateş açılmasını beklememeli"

Ulusal Güvenlik Bakanlığı Kabine Şefi Gerardo Milman, "Kolluk  kuvvetlerinin, suçlularla mücadele edebilmesi için önce kendilerine ateş  açılmasını beklediği zamanlar oldu. Bu tam anlamıyla saçmalık."  değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich de katıldığı bir televizyon  programında, geçmişteki diktatörlüklerin polisi saf dışı bıraktığına işaret  ederek, güvenlik güçlerinin üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmelerini  istediklerini ifade etti.