Polonya'nın İsrail Büyükelçisi Marek Magierowski,  İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir kişi tarafından darp edildi. 

Büyükelçi Magierowski yaptığı açıklamada, dün öğleden sonra bir  kişinin Polonya'nın Tel Aviv Büyükelçiliği yakınındaki bir caddede kendisini darp  ve hakaret ettiğini belirtti.

Saldırı anında "Polonyalı, Polonyalı" diye bağırmaktan başka bir şey  yapamadığını söyleyen Magierowski, bölgeden uzaklaşan saldırganın ve saldırgana  ait arabanın resmini çekerek polise verdiğini ifade etti.

Polisten yapılan açıklamada, saldırganın yakalandığı belirtilirken  kimliğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Tel Aviv'de bu sabah mahkemeye çıkarılan saldırganın yarına kadar ev  hapsine alınmasına ve Polonya Büyükelçiliği çevresine 30 gün boyunca  yaklaşmamasına hükmedildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Twitter  hesabından yaptığı açıklamada, Magierowski'ye yapılan saldırıyla ilgili polis  soruşturmasının devam ettiğini ifade ederek Polonya Büyükelçisine geçmiş olsun  dileklerini iletti.

Polonya-İsrail ilişkilerinde gerginlik

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın şubat ayında Polonyalıları  Yahudi düşmanlığı ile suçlaması iki ülke arasında krize neden olmuş ve  İsrail-Vişegrad Grubu ülkeleri (Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya) ortak  toplantısı Polonya'nın katılmama kararı alması neticesinde son anda iptal  edilmişti.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, bir grup İsrailli yetkilinin ülkelerine  gerçekleştireceği ziyaretin, İsrail tarafının son anda yaptığı açıklamalar  nedeniyle iptal edildiğini duyurmuştu.