Papa, Ürdün'ün başkenti Amman’da stadyumda düzenlenecek ayin programına katılacak. Daha sonra Hz İsa’nın vaftiz olduğu Ürdün Nehri kıyısındaki Mıtas’a geçecek olan Papa, Deyr Latin kilisesinde Suriye ve Iraklı mülteciler ve özürlü yakınlarıyla görüşecek. Katoliklerin lideri, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile de görüşecek.

DEHİŞE KAMPI'NDA ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Papa, pazar sabahı ise Ürdün’den özel bir helikopterle Beyt Lahim’e geçecek. Papa'yı burada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas karşılayacak. Doğuş Kilisesi'ndeki ayine katılacak olan Papa Francis, Dehişe Kampı'ndaki çocuklarla biraraya gelecek.
Papa, Pazar günü öğleden sonra Kudüs’e geçecek. Burada Antakya Patriği Bartholomeos ve kilise temsilcileriyle görüşecek. Papa ve Antakya Patriği, 6.Paulus ile 1.Athenogras’ın buluştuğu noktada ortak açıklamaya imza atacak.

Papa ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada iki amacı olduğunu belirterek, 'Bu kesinlikle dini amaçlı bir gezi olacak. Birincisi; kardeşim Bartholomeos ile Papa 6. Paulus ve Patrik Atenagoras'ın Kudüs'te buluşmalarının 50. yıldönümünde bir araya geleceğiz" dedi.

"ZİYARETİM İÇİN DUA EDİN"

Ziyaretinin ikinci amacının da 'acı çeken kutsal topraklarda' barış için dua etmek olduğunu ifade eden Papa, inananlarına 'Benim bu ziyaretim için dua edin' diye seslendi.
Hem Ortodoks hem de Katolik liderler Kıyamet Kilisesi'nde ortak ayin yapacak. Bu kilise tarihinde bir ilk. Katolik din adamı, Pazartesi sabahı Kudüs Müftüsü Muhammed Huseyin ile birlikte Mescid-i Aksa’yı da ziyaret edecek. Ardından ağlama duvarını ziyaret edecek olan Francis, İsrailli yetkililerle de görüşecek.

Francis’in ziyareti, Papa 6. Paulus’un bölgeye yaptığı ziyaretin 50. yılına denk geliyor. 1964 yılındaki ziyaret bir Katolik Papa’nın bölgeye yaptığı ilk ziyaretti. 6. Paulus bu ziyaretinde Rum Ortodokk Patriği 1. Athenagoras ile görüşmüştü. Bu görüşme 1054 yılındaki kopmanın ardından Doğu ve Batı kiliseleri arasındaki ilk görüşme olmuştu.